Hír: A Campos autója januárban gördülhet pályára
(Kategória: Forma1)
Küldte: sagipi
szombat 04 július 2009 - 09:19:04

A Campos autója januárban gördülhet pályára
Írta: Formula.hu Nyomtatóbarát verzió
Dátum: 2009.07.03. 07:02

A Dallara-Campos az elkövetkezendő esztendőben új csapatként vesz részt a Formula-1-es bajnokságban, miután az FIA jóváhagyta a nevezésüket. Az autó tervezését már három hónappal ezelőtt megkezdték, hogy az idő ne jelentsen akadályt.

A csapatfőnök, Adrian Campos az Autosport-nak elmondta, hogy jól haladnak a munkálatokkal. "Az első modellt a jövő héten a szélcsatornában fogjuk tesztelni. A cégünk neve Dallara-Campos, és az autókat egy új gyárban fogjuk készíteni. Jelenleg kétszáz alkalmazottunk van."

A Formula-1-es csapatok szövetsége bejelentette, hogy szívesen látja az új szereplőket a tagok között, az üléseken egyelőre azonban csak a nyolc brigád képviselői vannak jelen. "Bízom benne, hogy mindenki összetart. Úgy fest, hogy a Formula-1-ben hétévente van egy nagy vihar, és ez egy ilyen volt. Most megnyílt a megoldás kapuja, és új csapatként fontosnak tarjuk, hogy mi is segíthessünk."

A cég vezetője, Gianpaolo Dallara is sikerre számít az új vállalkozástól. "A célunk, hogy január 10-én pályára vihessük az autót, és bízom benne, hogy azonnal gyors lesz. Remek szakembereink vannak, mint Gabriele Trdozi, aki a Minardi technikai vezetője volt, vagy Ben Agathangelou a Red Bull és a Honda aerodinamikai szakembere."

A csapat a tervek szerint Valenciában jelenti be a jövő évi versenyzőpárosát, az egyik pilóta nevét azonban már korábban ismertetik. Az egyik ülésre a tavalyi GP2-es bajnok, Giorgio Pantano a legesélyesebb, csapattársáról egyelőre csak találgatnak.http://www.formula.hu/f1/a-campos-autoja-januarban-gordulhet-palyara-c27188.html


Ezen hír származási helye: Az előfizetési díj összehasonlítás
( http://vanjobb.hu/news.php?extend.218 )