Hír: A Red Bull jövőre Mercedes motorral indulhat
(Kategória: Forma1)
Küldte: sagipi
szombat 04 július 2009 - 09:20:58

A Red Bull jövőre Mercedes motorral indulhat
Írta: Formula.hu Nyomtatóbarát verzió
Dátum: 2009.07.03. 12:35

Az idei esztendőben a Mercedes motorok hat győzelmet szeretek, míg a Renault két diadallal büszkélkedhet. A Formula-1 további három gyártója egyelőre nem tudott elsőként célba érni, így nagy az érdeklődés a sikeres német erőforrás után. A Red Bull Racing Renault-val kötött szerződése az év végén lejár, így számításba veszik a váltást is.

A csapatfőnök, Christian Horner az Autobild Motorsport-nak elmondta, hogy érdeklődnek a stuttgarti aggregátok iránt. "A Mercedes motor nagyon jó, de nem sürget az idő. A Brawn példája is mutatja, hogy később is lehet motorpartnert váltani."

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta a híreket. "Annyit mondhatok, hogy minden menedzser, aki komolyan veszi a Formula-1-es feladatát, a lehető legjobb megoldásokat keresi. Az már más téma, hogy a lehetőségekből lesz-e megegyezés."

A Mercedes vezetősége egy ideje német versenyzőt szeretne a McLaren-ben látni, de erre legkorábban 2011-ben lesz lehetőség, amikor Sebastian Vettel szerződése lejár a Red Bullnál. Addig meg kell elégedni egy motorpartneri kapcsolattal. Haug ezzel kapcsolatban csak annyit mondott: "Érthető, hogy azt szeretnénk, hogy egy német versenyző üljön a McLaren-Mercedesben."


http://www.formula.hu/f1/a-red-bull-jovore-mercedes-motorral-indulhat-c27194.html


Ezen hír származási helye: Az előfizetési díj összehasonlítás
( http://vanjobb.hu/news.php?extend.221 )